Bill Gates + WHO + het RIVM = ongekende belangen verstrengeling en de definitie van corruptie

Bill Gates, WHO, RIVM

Bill Gates, je zal zijn naam vast voorbij hebben zien komen. Bill Gates de redder van planeet aarde middels 1 van zijn 7 Corona vaccins die hij momenteel sponsort. Of Bill Gates de veroveraar van planeet aarde middels zijn verplichte Corona vaccin die hij voor iedereen op de aarde wilt gaan verplichten. En welke rol speelt de World Health Organization hierin? Is er een verbinding tussen Bill Gates, de WHO en onze eigen RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu? In welke mate beïnvloed Bill Gates jouw leven? Wij gingen op onderzoek uit.

Bill Gates, the man, the mission

Bill Gates, wie kent hem niet? Zwarte Piet moet goed voor hem zijn geweest, want jarenlang is de eigenaar van de software gigant Microsoft door Forbes als meest rijkste mens ter wereld beoordeeld. Met zijn vergaarde rijkdom en inmiddels 64 jaar besloot hij dat het tijd werd om iets terug te doen voor de mensheid en startte hij in 1999, het van zijn vader overgenomen fonds, genaamd de Bill en Melinda Gates Foundation.

Het doel van deze filantropische missie, met als slogan ‘All lives have equal value’, is om de ongelijkheid op de wereld betreft medicatie en onderwijs te verminderen. Per eind 2018 stond de totale schenking van de Bill and Melinda Gates Foundation op een ongelofelijke 46,8 miljard dollar. Het grootste bedrag van elke particuliere stichting ter wereld.

“Bill and I believe that all lives no matter where they live have equal value, and we want to make sure that everybody on the planet has a chance to live a healthy and productive life.”

Melinda Gates

Gates en de WHO connectie

Het mag dus geen geheim zijn dat het Gates fonds veel geeft, heel erg veel geeft. En dat is mooi, heel erg mooi. Toch? Of is er misschien een omslagpunt waarbij het vele schenken niet meer mooi wordt? Stel Bill Gates zou de hele wereld geld geven, inclusief jou zelf. En jij wordt afhankelijk hiervan. Zou je dan niet alles voor Bill Gates doen zodat hij niet zou stoppen met het geven van geld? Want immers, zodra hij stopt met het geven van geld kan jij niet meer voor jezelf en je familie zorgen. Kan jij niet meer dat project afmaken waarmee je bezig was of kan jij niet meer dat geneesmiddel maken wat levens kan redden.

“To win big, you sometimes need to take big risks.”

Bill Gates

De World Health Organization, of WHO, opgericht in 1948 door de United Nations, is hét leidinggevende orgaan in de wereld van medicatie. Met vele landen als actieve leden waaronder Nederland, wordt er jaarlijks bijeengekomen om de nieuwste adviezen en richtlijnen te bespreken die vervolgens worden doorgegeven aan de nationale gezondheidsinstanties, zoals voor Nederland het RIVM.

De WHO ontvangt verschillende donaties van deze lidstaten met als grootste bijdrager de Verenigde Staten met een bijdrage van inmiddels 281 miljoen dollar. Op nummer 2 echter staat het Bill en Melinda Gates Fonds met 228 miljoen dollar. Om dit in perspectief te plaatsen, het Gates fonds doneert meer dan de landen Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Rusland en Groot Brittanië samen. Om te stellen dat de bijdrage van het Gates fonds significant is zou een understatement zijn.

De tentakels van het gates fonds

Als het Gates fonds eind 2018 46,8 miljard dollar gedoneerd heeft en van die 46,8 miljard inmiddels 0,2 miljard dollar aan de WHO, dan blijft er nog maarliefst 46,6 miljard dollar over. Waar is de rest van dit bedrag naartoe gegaan?

Hierboven is een indicatie te zien van een deel van de bedrijven die het Gates fonds steunt, voornamelijk uit de medische wereld. Deze instanties bevatten de grootste bepalende organen zoals Gavi ‘The Vaccine Alliance’ welke o.a. door Bill Gates zelf in het leven is geroepen. Gavi is speciaal in dat het een privé onderneming is die Big Pharma, de grootste bedrijven op het gebied van medicatie, samenbrengt met staat gesponsorde verzorgingsinstanties voor het creëren van vaccins. Een plek waar de staat en de bedrijven wereld samensmelten (red flag?) om mensenlevens te redden middels het creëren van gezonde markten waarin er gemakkelijk vaccins gemaakt kunnen worden. De bijdrage van het Gates fonds in Gavi was dan ook niet klein, met een bijdrage van nu in totaal 4,85 miljard dollar.

Naast Gavi heeft het Gates fonds donaties gedaan aan alle grote wereldwijde instituten uit de medische wereld zoals een bijdrage van vele honderden miljoenen dollars aan de CDC, the Centers for Disease Control and Prevention welke de strijd levert in de Verenigde Staten tegen het Covid-19 virus onder leiding van dr. Anthony Fauci.

Gates is de organisator van het 201 Event. Een evenement gehouden ter informatie over hoe bedrijven en overheden het beste kunnen samenwerken in tijden van een pandemie. Dit evenement werd gehouden in oktober 2019, de maand waarin de uitbraak van Covid-19 in China zou zijn ontstaan. Dat is toeval zeg!

De lijst van donaties gaat door en door en kan ook volledig worden nagelopen op hun website waar ze elke donatie netjes rapporteren.

Bill Gates and Monsanto team up to fight world hunger

Indiana Public Media

Naast het verbeteren van de wereldwijde gezondheid hebben Bill en Melinda Gates zich gelijk ook als doel gesteld om de wereldhonger te verminderen. In 2010 kocht het Gates fonds 500.000 aandelen in Monsanto met een totale waarde van 23 miljard dollar. Monsanto is 1 van de wereldleiders op het gebied van Genetisch Gemanipuleerde Organismes, of GGO’s.

In 2011 doneerde het Bill en Melinda fonds 20 miljoen dollar aan de ontwikkeling van ‘Gouden Rijst’, genetisch gemanipuleerde rijst van een rijststam met een hoog gehalte aan bètacaroteen. Monsanto is een grote patenthouder van de technologie voor het produceren van Gouden Rijst. En hoewel de Gouden Rijst nog niet in gebruik is genomen, bestaat de kans dat als dit wel gaat gebeuren Bill Gates en Monsanto hier grote financiële voordelen uit zullen halen.

“The farmers would be placed at the mercy of the genetically-modified seeds’ patent holders”

Dr. Vandana Shiva, environmental activist

Men hoeft geen deskundige te zijn om te concluderen dat een eventueel monopolie op het gebied van voedsel een ontzettend lucratieve markt kan zijn. Dit zou voor Gates dan zijn derde monopolie moeten worden, na zijn dominantie in de computerwereld met Microsoft en zijn dominantie in de medische wereld op het gebied van vaccins. Bill Gates kan straks voor een groot deel van de mensheid bepalen welke vaccins deze krijgt, welk voedsel deze eet en middels software op de computer, inclusief de zoekmachine Bing, informatie bijhouden over wat deze persoon denkt in zijn of haar leven.

Het sturen van de publieke opinie

Wat velen vaak niet weten is dat het Gates fonds ook veel financiële bijdrages levert aan de media. Miljoenen dollars zijn al gegaan naar Engelse en Amerikaanse media als The Guardian, BBC, NPR en ABC News. Ook in Nederland ontvangt de media ‘donaties’ van het Gates fonds met een bijdrage van 349.960 dollar aan Endemol Shine en heeft de Stichting European Journalism Centre, welke deze bedragen verdeeld over verschillende Europese nieuwsmedia, inmiddels maarliefst al meer dan 15 miljoen dollar ontvangen over de jaren.

Denk jij dat deze media eerlijk nieuws zullen verslaan wanneer een experimenteel vaccin dat vervelende bijwerkingen heeft, zoals het door Gates financieel gesteunde Polio vaccin in India in 2017 van welke studies nu beweren dat maarliefst 80% van nieuwe polio gevallen direct te herleiden zijn naar het gebruik van het polio vaccin, wat neerkomt op bijna 500.000 gevallen?

There is a clear conflict of interest – on one hand funds the Gates Foundation the secretariat that is the highest decision making body in vaccines and, on the other, it partners the big pharma industry in Gavi. This is unacceptable.

Lid overheid India
Bill Gates vaccineert een kind in India. Bron: Mercatornet

Is Bill Gates de definitie van corruptie?

“Corruptie is het politieke, sociale of economische verschijnsel waarbij iemand in een machtspositie deze misbruikt teneinde zichzelf of anderen ongeoorloofde gunsten te verlenen.

Wikipedia

Vinden wij het geoorloofd dat Bill Gates de autoriteiten stuurt in het gebruiken van vaccins, als hij zelf financieel profiteert wanneer deze autoriteiten de vaccins bij hem afnemen? Vinden wij het geoorloofd als Bill Gates aangeeft dat zoveel mogelijk van de 7 miljard mensen op aarde gevaccineerd moeten worden én een medisch paspoort moeten krijgen zodat terugkerende vaccinaties de standaard worden als je wilt reizen of naar publieke bijeenkomsten wilt gaan?

En wat doen overheden zoals de onze om deze belangenverstrengeling in toom te houden? Mark Rutte hanteert in Nederland de richtlijnen van het RIVM. Het RIVM heeft tot dusver dezelfde strategie aangehouden als de meeste landen en promoot nu volop ‘het nieuwe normaal’. Het RIVM heeft miljoenen euro’s aan donaties ontvangen van het Gates fonds via het medische onderzoeksbureau voor vaccinaties IntraVacc, welke direct valt onder het toezicht van het RIVM.

Definitie misbruik: “Misbruik is het gebruiken van een situatie, zaak, persoon of recht, op een manier of voor een doel (oneigenlijk, oneerlijk of schade berokkenend) dat niet acceptabel is.”

Wikipedia

Vinden wij het acceptabel dat Bill Gates schade kan berokkenen doormiddel van het implementeren van experimentele vaccins, waarvan wetenschappers het eens zijn dat deze niet zijn afgestemd op het individu en dus op zeker schade aanrichten aan een minderheid? Vinden wij het acceptabel dat de berichtgeving over deze schade gestuurd kan worden door verschillende mediabronnen met connecties tot het Gates fonds?

Bill Gates, de liefhebber van de mensheid, die de rest van zijn leven spendeert in het ‘weggeven’ van zijn fortuin heeft zijn fortuin sinds 2010 zien verdubbelen van 54 miljard dollar in 2010, naar 105,8 miljard dollar in 2020. Niet slecht voor een man die ‘de helft’ van zijn vermogen weg zou hebben gegeven aan ‘goede doelen’.

De duidelijke belangenverstrengeling door de strategisch geplaatste donaties geven de kracht van het grote geld goed weer. En hoewel Bill Gates voornamelijk controle heeft gekocht, mag niet over het hoofd worden gezien dat hij grote technologische vooruitgangen heeft gestimuleerd op het gebied van medische ontwikkelingen. Wij hopen alleen dat hij dat voornamelijk heeft gedaan als liefhebber van de mensheid.