Eigen RIVM data zegt dat coronavirus geen gevaar is

Coronavirus Geen Paniek Weltschmerz

Wie zoekt zal vinden. Onder dit motto ging Stefan Noordhoek, samen met Café Weltschmerz eens even kijken wat de data van het RIVM zelf zegt over de huidige stand van zaken omtrent het coronavirus in Nederland. Is er reden voor paniek? Zijn bevinding? Er is geen tweede golf, strengere maatregelen zijn niet nodig en er is dus geen reden tot paniek.

Zo goed als niemand is ernstig ziek

De cijfers die uit de grafieken gehaald kunnen worden van de RIVM website geven aan dat er zo goed als niemand meer op de IC ligt die daar terecht is gekomen door besmet te zijn met corona. Waarschijnlijk is dat dan ook de reden dat de mainstream media hier niet meer over bericht.

Bijna niemand overlijdt nu aan corona

De volgende grafiek laat zien dat er zo goed als geen doden meer zijn gevallen de afgelopen periode van mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Dit is ook niet verassend omdat de cijfers de lijn volgen welke de normale griep elk jaar volgt. Covid-19 is in principe nu de nieuwe griep te noemen, zo vertellen de cijfers van het RIVM ons..

‘In de winter van 2019/2020 was de influenza-epidemie kort en mild (week 5 tot en met 7 2020). De oversterfte was in deze periode met 404 veel lager dan de gemiddelde oversterfte in de afgelopen 5 griepepidemieën (6.443).’

RIVM sterftecijfers Nederland

Covid-19 vervangt de griep

Dus waar het jaar 2019 6443 sterftegevallen kende door alleen de griep. Daar kent de griep dit jaar 404 sterftegevallen, maar 9768 covid-19 sterfgevallen. Dat betekent dat bijna alle griepgevallen zijn vervangen door coronagevallen met een toename van 48%. Nu lijkt dit misschien een hoge toename, maar de winter van 2018 kende een ernstige griepperiode en laten vergelijkbare getallen zien.

Pandemie bestaat niet

Wat deze cijfers aantonen is dat er absoluut geen sprake is van een pandemie, maar dat we te maken hebben met een ernstige griep. En dat de maatregelen die nu getroffen worden op zijn zachtst gezegd overdreven zijn. Mocht je nu denken dat dit komt doordat we in lockdown zijn gegaan, er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat dit ondersteunt.

Lockdown heeft niet geholpen

Sterker nog, Zweden heeft het tegendeel al bewezen dat het niet hanteren van een lockdown voor vergelijkbare sterftegevallen zorgt als dat Nederland heeft gedaan. De huidige Nederlandse sterftecijfers van Covid-19 zijn 6161 en die van Zweden zijn 5774. Daarbij rekening houdende dat Nederland de sterftegevallen in de verpleeghuizen niet goed erbij op heeft geteld en deze dus eigelijk ongeveer 30% hoger horen uit te vallen.

Enfin, Stefan Noordhoek vertelt het in de video uitstekend en wij raden dan ook iedereen aan om deze video te bekijken. Deel dit artikel en deze video met vrienden en familie om ze de waarheid te vertellen over de huidige situatie van het coronavirus.