Categorie: Fake News

“You are Fake News”. De inmiddels wereldwijd bekende term ‘fake news’ werd populair gemaakt door Donald Trump toen hij bekendmaakte het presidentschap van Amerika te gaan veroveren. Er is geen president geweest die de verschillen tussen links en rechts denkende Amerikanen meer bloot heeft gelegd dan Donald Trump. De corrupte linkse Mainstream Media maakt zich schuldig aan de ergste vormen van verslaggeving, zoals het in scene zetten van gebeurtenissen, het manipuleren van verhalen en het liegen over gebeurtenissen, waarmee het de eigen bevolking gevangenhoudt. Het benoemen van valse verslaggeving met het label Fake News is een eerste stap in de richting van het aanpakken van dit probleem.

Corrupte Mainstream Media

Tot wanneer is het verslaan van een gebeurtenis met een ander perspectief een recht op je vrijheid van meningsuiting waarbij we allemaal wel eens een fout zullen maken, en vanaf wanneer worden er bewust fouten gemaakt of bepaalde agenda’s aangehouden om de percepties van kijkers dermate te sturen dat er geen eigen opinie meer gevormd kan worden? Geheime video’s zijn opgedoken van bijvoorbeeld de CEO van CNN waarin de vooringenomenheid over Donald Trump er dermate uitkomt dat de wens uitgesproken wordt Donald Trump zoveel in de weg te gaan zitten zodat hij verdwijnt uit het Witte Huis. Welke objectieve verslaggeving kan er dan nog worden verwacht wanneer de kapitein van het schip zijn mening op deze manier uit? Inderdaad, geen objectiviteit.

Censuur Sociale Media via factcheckers

Het is algemeen bekend dat Donald Trump graag zijn mening loslaat via Twitter. Echter ondervond Trump dat Twitter steeds meer zijn eigen mening wilt laten gelden via ‘factcheckers’. Deze gedachtepolitie creĆ«ert een schijnautoriteit waarmee middels subjectieve logica conclusies worden getrokken die altijd de kant opvallen van de linkse media. Deze of vergelijkbare vorm van censuur wordt inmiddels ook toegepast op Facebook, Google Search en YouTube om zoveel mogelijk ‘desinformatie’ te filteren van hun platform. Dit valse gebruik van het fake news label zorgt voor een serieuze inperking van de vrijheid van meningsuiting en is een ideaal middel om de mening van de massa te manipuleren.

Inmenging politiek in media

In Nederland zijn onze grote kranten en nieuwssites zoals de Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Nu.nl opgekocht door Belgische bedrijven zoals het Mediahuis en TMG. Dit zijn Belgische mediabedrijven die in bezit zijn door miljardairs welke nauwe contacten onderhouden met de EU. Je zal dan ook niet tot nauwelijks diepgaande kritiek tegenkomen over de EU en zijn Agenda 2030. Met de NOS als overheidszender ben je er verzekerd van dat deze al helemaal niet kritisch zal kijken naar de eigen overheid en de bijbehorende EU. En daarmee kunnen we concluderen dat de Mainstream Media in Nederland onmogelijk betrouwbare informatie kan verstrekken betreffende politieke onderwerpen die zich met deze thema’s bezighouden.